Уважаеми родители,

Искам да благодаря на колегите за това, че споделиха с вас, чрез класните стаи изживяването на децата по време на организираните екскурзии. Въпреки, че това не е тяхно задължение, знам че го правят с любов и желание за да ви направят част от емоциите на децата. Благодаря им за грижата към децата и отговорното отношение по време на тези мероприятия. Надявам се децата да са доволни и да са ви разказали за  впечатленията си.

Сега да разкажа и аз.

За персонала част от тази емоция е да натовариш или разтовариш рейс с деца пред ДГ. А в нашия случай обикновено два или три.

Знам, че създаваме суматоха, знам че блокираме трафика, знам че нямаме друг вариант!

На 15.12.23 г., когато трябваше да натоварим два рейса с деца за да отидат на екскурзия, покорихме нов връх в нашия опит при организирането на тези приключения. Когато отивайки към рейсовете, видях патрулка, се зарадвах като дете. Тъй като всеки път се уведомява 1 РПУ, реших, че този път са успели да изпратят екип в помощ. Изненадата ми дойде когато органите на реда ми се скараха. Поискаха ми документите, както и тези на шофьорите на рейсовете и ни съобщиха, че са дошли заради множество жалби затова, че не може да се влезе в улицата и възпрепятстваме трафика по улицата пред ДГ. Настана сериозно напрежение. Изискваха от нас по-бързо да махнем рейсовете, по-бързо да освободим улицата. Въпреки, че момчетата разбираха и нашата ситуация, все пак трябваше да изпълнят задачата за която са ги изпратили. Благодаря на всички онези родители, които в този момент бяха там и се опитаха да ни помогнат!  Толкова напрегнато излизане от ДГ и качване на деца на бегом, не бяхме имали.

Защо ви го разказвам, защото това беше последната екскурзия за децата на Шареното петле,  до тогава,  докато не се намери решение как да се случват нещата без да пречим.

Рейсовете за съжаление могат да спират само в началото на ул. Камчия, защото дървото е ниско и не минават отдолу повечето от тях. И да минат, улицата е пълна с коли от двете страни и не винаги им намираме място за спиране. Персонала, който съдейства да бъдат паркирани рейсовете за децата, всеки път отнася много поздрави за здраве, благополучие и късмет. Обмисляли сме други точки за спиране, пробвали сме, но не се получава. Да придвижиш в този трафик стотина деца до някъде, не е лесна задача.

Подала съм доклад, до кмета на район Слатина – господин Георги Илиев, за съдействие и намиране на решение. Убедена съм, че има вариант и със съдействието на районната администрация ще се случат нещата.

Дотогава ще се забавляваме в района на градината за да не затрудняваме трафика по  ул. Камчия.

В утрешния ден, 18.12.2023 г., от 15.00 ч., предстои едно от най-очакваните събития за децата. Добрият старец ще дойде лично при тях в Шареното петле. От сърце им пожелавам да им донесе много подаръци, но най-вече:

                                                    Едно по-добро, по-толерантно, по-усмихнато УТРЕ!

 

С пожелание за ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ,

Директор на ДГ 61 „Шарено петле“

Ели Димитрова

No Comments

x